Navigation

NOVOSTI
festival 1
Održan prvi festival volontiranja u Vukovaru

U okviru projekta Unapređenjem menadžmenta volontera do kvalitetnijih socijalnih usluga u zajednici u Vukovaru u razdoblju od 04. do 05.12.2018. održao se 1. festival volontiranja. Prvog dana festivala održan je okrugli stol na temu Inkluzivno volontiranje i podrška u zajednici u prostorima UZOSIO Golubica u Vukvoaru, Velebitska 16a te posjeta na rekreacijskom centru Dunavski raj u Vukovaru, Vučedol 123 s upoznavanjem i prezentacijom volonterskih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama.

festival 2

Drugi dan festivala bio je rezerviran za igru i smijeg, ali i brojna vonterska zaduženja koja su uključeni volonteri s intelektualnim teškoćama sa radošću i ponosom izvršili. U Hrvatskom domu u Vukovaru obilježili smo na taj način i međunarodni dan volontera te još jedanput istakli važnost uključivanja osoba s invaliditetom u društveni život zajednice te sve ono pozitivno i vrijedno čime se volonterstvo može podičiti.

Drugoga dana na festivalu je sudjelovalo više od 150 osoba s intelektualnim oštećenjem koji su članovi i korisnici 12 udruga i ustanova sa područja Vukovarsko-srijemske županije i to korisnici: Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, udruge „Vukovarski leptirići“ Vukovar, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Zajednice Vjera i svjetlo „Lađica“ Vukovar, udruge „Zvjezdice“ iz Gunje, udruge „Bubamara“ Vinkovci, OŠ A.G.Matoša Vinkovci, Doma za odrasle osobe Nuštar, Dječjeg doma „Sveta Ana“ Vinkovci, GDCK Županja, Društva „Golubovi“ Županja i Centra „Mala Terezija“ Vinkovci.

1-1

Specifični cilj ovog projekta je unaprijediti znanja, vještine i procedure rada 25 koordinatora volontera za menadžment volontera i provedbu inkluzivnih volonterskih programa u Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj i Istarskoj županiji a provodi se u razdoblju od 01.06.2017. do 31.05.2019. godine. Navedeni cilj ostvariti će se provedbom edukativnih aktivnosti, pregledom primjera dobre praske te kontinuiranom tehničkom podrškom organizatorima volontiranja za uvođenje standarda kvalitete volonterskih programa te provedbu inkluzivnih volonterskih programa, kao i prezentiranim priručnikom o menadžmentu volontera. U samom priručniku organizatori će dobiti potreban „alat“ o standardima kvalitete volonterskih programa i inkluzivnom volontiranju na jednom mjestu, koji će moći koristiti u svom svakodnevnom radu. Ukupan proračun projekta iznosi 698.915,12 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a uz Udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica“ Vukovar, te nositelja projekta Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, partneri na projektu su i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška, Centrar za socijalnu skrb Pula i Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana.

loga- projekt

 

Ostavi komentar