Navigation

NOVOSTI
20160126_093323
Klub za psihosocijalnu podršku

Od 11. mjeseca 2015. godine Udruga osoba s intelektualnim teškoćama započela je pružati novu socijalnu uslugu – Klub za psihosocijalnu podršku u koji je do danas uključeno 10 korisnika. Grupni termini kluba održavaju se u prostorima udruge u Puli, Kraška 1 i to utorkom i četvrtkom od 9,00 sati, dok individualnu podršku suradnica udruge pruža svakodnevno. Glavna područja rada kluba su unapređenje znanja i vještina iz područja socijalizacije, radne kulture, poslovne kulture te samoaktivnosti u traženju posla. Neki od komentara naših korisnika dajemo u nastavku:

“Drago mi je da sam se uključio u klub psihosocijalne podrške, jer se stvarno nadam da ću se tako i lakše zaposlitit.”

“Volim dolaziti na klub, jer tu svi možemo otvoreno pričati o svojim problemima i željama.”

“Lijepo mi je na klubu, osjećam se korisno i mogu puno toga naučiti kako lakše prebroditi životne teškoće.”

Svi korisnici su izrazili zadovoljstvo prisustvovanjem klubu psihosocijalne podrške, razmjenjujući međusobna iskustva kako iz svakodnevnog života tako i skromna radna iskustva, te se nadaju konačnom ishodu – mogućem zapošljavanju.

Ova aktivnost provodi se u sklopu projekta „Podrška u zajednici  – TRIP B“. Aktivnosti sličnog karaktera se provode kod svih partnera projekta. Nositelj projekta je Dom za odrasle osobe Vila Maria, a partneri su: Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre, Udruga invalida rada Istre. Grad Pula je pridruženi suradnik projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa “Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013″, prioritetne osi 2 – Jačanje socijalnog uključivanja i integracija osoba u nepovoljnom položaju, a u okviru Poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza 3″.

Više informacija o projektu možete pronaći ovdje.

Više informacija o fondovima EU možete pronaći na www.strukturnifondovi.hr ili www.esf.hr.

tripb

Ostavi komentar