Navigation

NOVOSTI
20181213_102750
U Umagu predstavljen priručnik o inkluzivnom volontiranju i dodijeljena nagrada za inkluzivno volontiranje

U Umagu, 13.12.2018. u prostorima Pučkog otvorenog učilišta Ante Babić predstavljen je Priručnik za udruge koje pružaju socijalne usluge Menadžment volontera i inkluzivno volontiranje. Prezentacija priručnika održana je u okviru projekta Unapređenjem menadžmneta volontera do kvalitetnijih socijalnih usluga u zajednici koji provodi Udruga osoba s intelektulanim teškoćama Istre u partnerstvu s Udrugom za osobe s intelektualnim oštečenjima “Golubica” Vukovar, Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška, Centrar za socijalnu skrb Pula i Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana.

Ta je prigoda iskorištena kako bi se istaknuo pozitivan primjer iz lokalne prakse uključivanja osoba iz društvenih skupina kojima prijeti socijalna isključenost u volontiranje. Naime, u Umagu već više godina u Domu za starije i nemoćne osobe Atilio Gamboc iz Umaga volontira osoba s intelektualnim teškoćama. Razlog je to što je upravo ova ustanova dobitnik Nagrade za inkluzivno volontiranje za 2018. godinu koju dodijeljuje više organizacija civilnoga društva s područja Istarske županije organizacijama koje pridonose i uključuju osobe s intelektualnim teškoćama u volontiranje.

Specifični cilj ovog projekta je unaprijediti znanja, vještine i procedure rada 25 koordinatora volontera za menadžment volontera i provedbu inkluzivnih volonterskih programa u Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj i Istarskoj županiji a provodi se u razdoblju od 01.06.2017. do 31.05.2019. godine. Navedeni cilj ostvariti će se provedbom edukativnih aktivnosti, pregledom primjera dobre praske te kontinuiranom tehničkom podrškom organizatorima volontiranja za uvođenje standarda kvalitete volonterskih programa te provedbu inkluzivnih volonterskih programa, kao i prezentiranim priručnikom o menadžmentu volontera. U samom priručniku organizatori će dobiti potreban „alat“ o standardima kvalitete volonterskih programa i inkluzivnom volontiranju na jednom mjestu, koji će moći koristiti u svom svakodnevnom radu. Ukupan proračun projekta iznosi 698.915,12 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a uz Udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica“ Vukovar, te nositelja projekta Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, partneri na projektu su i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška, Centrar za socijalnu skrb Pula i Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana.

loga- projekt

Ostavi komentar