Navigation

60. godina rada
60
Program obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama i 60. godišnjice rada Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre

Povodom obilježavanja 60. godišnjice rada Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre te Nacionalnog dana osoba s intelektulanim teškoćama, pozivamo Vas na središnje obilježavanje za područje Istre koje će se održati 16.05.2019. u Spomen domu u Pazinu, Sala Istra, s početkom u 11.00 sati.

Program obilježavanja:

Obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama i
60. godišnjice rada Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre
16.05.2019. PAZIN—SPOMEN DOM, SALA „ISTRA“
11,00 Uvodno obraćanje organizatora, Ozren Catela
Pozdravi domaćina i pokrovitelja obilježavanja
Grad Pazin, Istarska županija
Inkluzivno volontiranje
Jovana Prusac-Fabris, Dalibor Davidović, Salih Malokaj, Kristina Smiljanić, Neven Kresina
Socijalne usluge u zajednici, primjer dobre prakse, Grad Labin
Valter Glavičić
Dodjela plaketa povodom 60. godišnjice novim počasnim članovima Udruge
Rudolf Kostešić, Franc Dretnik, Ivica Azenić
Dodjela plaketa povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama
Naša prijateljica Milojka Marcan Maračić, Naš prijatelj Edi Andreašić
14,00 Završetak

Obilježavanje se održava u okviru projekta Unapređenjem menadžmenta volontera do kvalitetnijih socijalnih usluga u zajednici. Specifični cilj ovog projekta je unaprijediti znanja, vještine i procedure rada 25 koordinatora volontera za menadžment volontera i provedbu inkluzivnih volonterskih programa u Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj i Istarskoj županiji a provodi se u razdoblju od 01.06.2017. do 31.05.2019. godine. Navedeni cilj ostvariti će se provedbom edukativnih aktivnosti, pregledom primjera dobre praske te kontinuiranom tehničkom podrškom organizatorima volontiranja za uvođenje standarda kvalitete volonterskih programa te provedbu inkluzivnih volonterskih programa, kao i prezentiranim priručnikom o menadžmentu volontera. U samom priručniku organizatori će dobiti potreban „alat“ o standardima kvalitete volonterskih programa i inkluzivnom volontiranju na jednom mjestu, koji će moći koristiti u svom svakodnevnom radu. Ukupan proračun projekta iznosi 698.915,12 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a uz Udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica“ Vukovar, te nositelja projekta Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, partneri na projektu su i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška, Centrar za socijalnu skrb Pula i Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana.

loga- projekt

Ostavi komentar