Navigation

NOVOSTI
DSCN3795
U Novoj Gradiški održana četvrta prezentacija priručnika o inkluzivnom volontiranju
23.01.2019. godine u maloj gradskoj vijećnici Grada Nova Gradiška predstavljen je Priručnik za udruge koje pružaju socijalne usluge – Menadžment volontera i inkluzivno volontiranje, kao dio projekta „Unapređenjem menadžmenta volontera do kvalitetnih socijalnih usluga u zajednici“. Projekt provodi Udruga osobama s intelektualnim teškoćama Iste u partnerstvu s Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška, Udrugom osoba s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar, Centrom za socijalnu skrb Pula, Općom županijskom bolnicom Vukovar i Bolnicom hrvatskih veterana.
Priručnik su predstavnicima lokalnih udruga, među kojima je bila i zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina predstavili autori Ozren Catela, Jovana Prusac-Fabris i Marko Perkov. Zadovoljstvo ovom temom, projektom i aktivnostima koje vode aktivnom uključivanju osoba s invaliditetom u zajednicu i društvo izrazila je i magistra Ljiljana Lukačević, predsjednica Udruge „Pozitiva“, inače klinički psiholog koja je i profesionalno često u kontaktu s osobama s invaliditetom.

http://www.novagra.hr – članak

https://www.ngbuntovnici.hr – članak

Specifični cilj ovog projekta je unaprijediti znanja, vještine i procedure rada 25 koordinatora volontera za menadžment volontera i provedbu inkluzivnih volonterskih programa u Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj i Istarskoj županiji a provodi se u razdoblju od 01.06.2017. do 31.05.2019. godine. Navedeni cilj ostvariti će se provedbom edukativnih aktivnosti, pregledom primjera dobre praske te kontinuiranom tehničkom podrškom organizatorima volontiranja za uvođenje standarda kvalitete volonterskih programa te provedbu inkluzivnih volonterskih programa, kao i prezentiranim priručnikom o menadžmentu volontera. U samom priručniku organizatori će dobiti potreban „alat“ o standardima kvalitete volonterskih programa i inkluzivnom volontiranju na jednom mjestu, koji će moći koristiti u svom svakodnevnom radu. Ukupan proračun projekta iznosi 698.915,12 kuna od čega 85% sredstava sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a uz Udrugu za osobe s intelektualnim oštećenjima „Golubica“ Vukovar, te nositelja projekta Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre, partneri na projektu su i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška, Centrar za socijalnu skrb Pula i Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana.

loga- projekt

Ostavi komentar