Navigation

SOCIJALNE USLUGE

Prema zakonu o socijalnoj skrbi Socijalne usluge su sve one aktivnosti, mjere i programi namijenjeni sprječavanju, prepoznavanju i rješavanju problema i poteškoća pojedinaca, obitelji, skupina i zajednica, te poboljšanju kvalitete njihovog života u zajednici. Pružaju se korisnicima u njihovoj obitelji i lokalnoj zajednici kao izvaninstitucijske usluge, ili kao institucijske usluge koje se ostvaruju smještajem korisnika u domovima socijalne skrbi.

Kako sukladno Zakonu i organizacije civilnoga društva mogu pružati socijalne usluge naša organizacija pruža uslugu poludnevnog boravka u trajanju od 4 do 6 sati dnevno u Pazinu i Buzetu kojom se članovima osiguravaju izvaninstitucijski oblici skrbi u njihovim lokalnim zajednicama, pri čemu ostaju u vlastitom domu/obitelji. Ovaj program provodi se u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Pazin te gradovima Buzet i Pazin. Program od 2014. godine sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih, Grad Buzet, Grad Pazin te Istarska županija.

Osim Udruge u Istarskoj županiji socijalnu uslugu poludnevnog boravka pruža i Centar za inkluziju i podršku u zajednici u četiri lokalne zajednice, u Puli, Poreču, Labinu i Bujama.